Peuter­spelen

Hier zijn we bij de peuterspelen.

Brechje, 3 jaar vertelt;
Hier speel ik samen met de andere kinderen én met Kiki. Kiki is onze beste berenvriendin en samen gaan we op avontuur. Nicole zegt dat Kiki een educatief peuterprogramma is, dat spelenderwijs mijn ontwikkeling stimuleert, maar ik vind het gewoon leuk. Kiki bereidt ons voor op de basisschool aan de hand van thema’s. Bijvoorbeeld kerst, het weer, logeren, de boerderij en ziek zijn. Er zijn allerlei activiteiten bij die thema’s, zoals knutselen, rollenspelen, dansen, zingen, voorlezen en spelletjes. Elke dag is anders!

Met de peuters trekken we er graag op uit, een uitstapje naar de bieb, de kinderboerderij of lekker even naar het bos. We starten elke ochtend gezellig in de kring, we zingen, we doen een kringactiviteit of lezen voor. Bij ons kunnen de peuters heerlijk buiten spelen op ons mooie plein deze grenst aan de naastgelegen basisschool.

Samen met Kiki ontdekken wij de wereld om ons heen! Samen op avontuur, elke dag is het een feestje!

Kom je sfeer proeven?

Heb je onze Facebookpagina al gezien? Daar zie je wat we allemaal doen.
Nóg leuker is het om zelf langs te komen. Maak even een afspraak, dan zien we je snel.

Praktische info

Kiki is een voorschools educatief peuterprogramma, dat als doel heeft om onderwijsachterstand te voorkomen of te verminderen en om de overgang naar de basisschool makkelijker te maken. We spelen in op de motorische ontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling, taal, spraak en we maken een beginnetje met rekenen. Dat doen we spelenderwijs, waarbij beer Kiki centraal staat.

De peuterspelen is geopend van maandag tot en met donderdag van 08-45 – 11.45 uur.

Peuterspelen is er op basis van 40 weken, in de schoolvakanties hebben de peuters van het peuterspelen vakantie